Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

 huis aantrekkelijker 2Een huis met zonnepanelen kan de verkoop van uw huis bevorderen. Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction onder mensen boven de dertig jaar.
445 van de ondervraagde koopt liever een huis mét dan zonder zonnepanelen.

Vastzittende huizenmarkt uit het slop
In een vastzittende huizenmarkt is een snelle verkoop van het huis voor veel Nederlanders een droom. Uit het onderzoek van Motivaction onder mensen boven de dertig jaarblijkt dat zonnepanelen de verkoop van je huis flink bevorderen: 44% koopt liever een huis mét dan zonder panelen. Olof van der Gaag van Natuur & Milieu: 'Als je overweegt om zonnepanelen te nemen, hoef je je dus niet te laten weerhouden door eventuele verhuisplannen. Je profiteert direct én hebt meer kans om je huis snel te verkopen.'

Dubbel terugverdienen
Bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) denkt dat een huis meer waard wordt met zonnepanelen. 30 procent van hen denkt dat het huis zelfs 5.000 euro of meer in waarde stijgt. Het gaat dan om een gemiddelde koopwoning tussen de twee en drie ton met een gemiddelde set van tien zonnepanelen, waarvan de prijs onder de 5.000 euro ligt. 'Zonnepanelen verdienen zich dubbel terug. Eigen zonnestroom is goedkoper dan stroom van je energiebedrijf. En potentiële kopers zijn ook nog eens bereid meer te betalen voor jouw huis met zonnepanelen,' aldus Olof van der Gaag.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Zonnepanelen maken verkoop huis aantrekkelijker